تبیین نقش محتوای دیجیتال در شکل گیری نیات رفتاری گردشگران بالقوه با میانجیگری تصویرسازی ذهنی و غرقگی در مقصدهای ژئوتوریستی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 کارشناسی ارشد، مدیریت جهانگردی، گروه مدیریت و اقتصاد گردشگری، دانشکده گردشگری، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

2 استادیار گروه مدیریت و اقتصاد گردشگری، دانشکده گردشگری، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش محتوای دیجیتال در شکل‌گیری نیات رفتاری گردشگران بالقوه با میانجیگری تصویرسازی ذهنی و غرقگی در مقصدهای ژئوتوریستی انجام شد.

روش‌شناسی: گردآوری داده‌ها با استفاده از پرسشنامه استاندارد انجام پذیرفت. روایی پرسشنامه به صورت روایی واگرا و همگرا و پایایی نیز از طریق ضریب بارهای عاملی، پایایی ترکیبی، و آلفای کرونباخ مورد بررسی قرار گرفت. تحلیل داده‌ها با استفاده از تکنیک مدل‌سازی معادلات ساختاری انجام پذیرفت. نمونه‌گیری به روش هدفمند و برابر با 223 نفر انجام شد.

یافته‌ها: بازاریابی محتوایی دیجیتال تأثیر مثبت و مستقیمی بر نیات رفتاری گردشگران بالقوه دارد. همچنین تصویرسازی ذهنی و غرقگی به‌عنوان متغیرهای میانجی، نقش مهمی در ارتباط بین بازاریابی محتوایی دیجیتال و نیات رفتاری گردشگران بالقوه ایفا می‌کنند. در این میان، تصویرسازی ذهنی به‌صورت غیرمستقیم و از طریق تقویت تجربه غرقگی نیز بر نیات رفتاری گردشگران بالقوه مؤثر است.

نتیجه‌گیری و پیشنهادات: تولید محتوای دیجیتال تخصصی و هدفمند برای جاذبه‌های زمین‌شناختی در مقصدهای ژئوتوریستی می‌تواند به عاملی تعیین‌کننده در فرآیند تصمیم‌گیری و انتخاب مقصد تبدیل شود. لذا به‌کارگیری استراتژی‌های خلاقانه در تولید محتوای دیجیتال و تقویت تصویرسازی ذهنی و غرقگی، می‌تواند به‌طور مؤثری بر نیات رفتاری گردشگران بالقوه تأثیر گذاشته و آن‌ها را به بازدید از مقصدهای ژئوتوریستی ترغیب نمایند.

نوآوری و اصالت: این پژوهش با بررسی تأثیر بازاریابی محتوایی دیجیتال بر نیات رفتاری گردشگران بالقوه و نقش میانجیگری تصویرسازی ذهنی و غرقگی در مقصدهای ژئوتوریستی، شکاف پژوهشی موجود را پر کرده و بینش‌های جدیدی برای توسعه این حوزه ارائه می‌دهد.

کلیدواژه‌ها